Wetenswaardigheden over de villa en omgeving

De gasten van Villa Luna krijgen bij de reservering, indien zij dat wensen een digitaal boekje opgestuurd met korte verhalen, toeristische tips en anekdotes van het eiland Curaçao.

Een kort stukje geschiedenis van het eiland, de 17e eeuwse architectuur van de vele historische monumenten op het eiland en de fel gekleurde huizen, welke resulteerde in een prominente plaats op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

Wat vindt u nog meer in het boekje:

Slavernij

In het indrukwekkende slavenmuseum wordt u meegenomen terug in de tijd, naar de eeuwen van slavernij die het eiland hebben getekend.

Punda en Otrobanda

Het ontstaan van Punda en Otrobanda en de veilige havens van de St Anna Baai en het Schottegat achter de kanonnen van Fort Nassau.

Gouverneurs

Het huis van Gouverneur de Rouville, waar je nu zo heerlijk kunt eten en een intiem geheim van Gouverneur Albert Kikkert dat in een van de verhalen worden onthult.

Papiamentu

Waar komt het Papiamentu vandaan en welke woorden zijn belangrijk in begroetingen en afscheid. De curacaoenaar stelt het erg op prijs als u een woordje kent.

Natuur

Een kleine blik op de overweldigende beeldschone natuur van Curaçao, met tips voor trips naar het Christoffelpark of de kruidentuin van Dinah Veeris.

Stranden

In de verhalenbundel staan tips over de bekende stranden van het eiland en de faciliteiten zoals de restaurants en duikscholen.

Verkeer

U leest hier ook iets over de verkeersregels en de munteenheid en natuurlijk over de bekende lokale restaurants zoals Jaanchi en Awa di playa.

Regenseizoen en natuur

Naast al deze verhalen leest u ook nog nuttige tips om u in het regenseizoen te verdedigen tegen de bekende muggen van het eiland.